Punta del Este - Uruguay





¿Han soñado alguna vez con un lugar donde haya mucho ambiente y movida a la vez que tranquilidad y naturaleza? Pues allí encontrarán el mejor ambiente nocturno como es el de la Barra o de la Península, los más importantes eventos sociales de la temporada y las mejores competencias internacionales a todo nivel. Y por el otro lado, podrán disfrutar de kilométricas playas solitarias de arena fina, contemplar un hermosísimo atardecer como el de Punta Ballena, relajarse tomando un clericot en cualquier parador de la costa, o admirar la reserva de lobos marinos más importante del mundo como la que se encuentra en la Isla de Lobos. Pues, todo esto lo pueden hacer en Punta del Este. En fin, no es por encontrarse en mi país, pero Punta del Este es uno de los destinos más exclusivos del continente Sudamericano, no en vano se la suele llamar la perla del Cono Sur.
 
Έχετε ποτέ ονειρευτεί ένα μέρος όπου έχει πολύ νυχτερινή ζωή και ταυτόχρονα ηρεμία και φύση; Λοιπόν, εκεί θα βρείτε την καλύτερη νυχτερινή ζωή όπως αυτή στην Barra ή στη Península, τα πιο σημαντικά κοινωνικά γεγονότα της σεζόν και τους πιο σημαντικούς διεθνείς αγώνες σε όλα τα επίπεδα. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να απολαύσετε μίλια από αμμουδερές και έρημες παραλίες, να απολαύσετε ένα πανέμορφο ηλιοβασίλεμα όπως αυτό στην Punta Ballena, να χαλαρώσετε πίνοντας ένα clericot σε οποιοδήποτε μπαρ κατά μήκος της ακτής, και να θαυμάσετε το μεγαλύτερο καταφύγιο στον κόσμο θαλάσσιων ελεφάντων, όπως αυτό που βρίσκεται στο Isla de Lobos. Λοιπόν, όλα αυτά μπορείτε να τα κάνετε στην Punta del Este. Τελικά, δεν είναι επειδή βρίσκεται στην χώρα μου, αλλά η Punta del Este είναι ένας από τους πιο glamour προορισμούς της νοτιοαμερικανικής ηπείρου, δεν είναι άδικα γνωστή ως το μαργαριτάρι του Νότου.


Η Punta del Este της Ουρουγουάης απέχει από το Montevideo περίπου 140 χλμ. και εκτείνεται προς τον νότιο Ατλαντικό. Αυτή η στενή λωρίδα γης "αναδύεται" περήφανη και χωρίζει τα νερά του Rio de la Plata και του Ατλαντικού Ωκεανού. 
 

Το ακριβότερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με το Lonely Planet, η Punta del Este είναι ένα από τα πλέον glamorous hot spots της Νοτίου Αμερικής. Γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το ένα εκατομμύριο επισκέπτες που συγκεντρώνει κάθε καλοκαιρινή σαιζόν –Δεκέμβριο με Φεβρουάριο, δηλαδή– εκατονταπλασιάζοντας σχεδόν το μόνιμο πληθυσμό της, που δεν ξεπερνά τους 11.000 rich and famous κατοίκους. 
 
Αυτή η πόλη προσφέρει δραστηριότητες για όλες τις προτιμήσεις με χιλιόμετρα από πανέμορφες παραλίες και γαλανά νερά. Βίλες («estancias» όπως τις λένε εκεί) με μαγικούς κήπους και τα πιο απίστευτα ηλιοβασιλέματα. Όλα είναι πολύ glamorous, η μεγάλη μαρίνα, η είκοσι χιλιομέτρων παραλία με τη χρυσαφένια άμμο που μπλέκεται με τα νερά του Ατλαντικού, όπως και τα επιβλητικά, μοντέρνα και πολύχρωμα κτίρια. 

Στην «Πούντα» όπως αποκαλείται μπορεί κάποιος να δοκιμάσει τοπικές και διεθνείς γεύσεις σε high class εστιατόρια, να μείνει σε design ξενοδοχεία, να χορέψει σε mega clubs, να ξοδέψει ατελείωτες ώρες στις απλά μαγευτικές παραλίες της και φυσικά να συναντήσει όλους τους αστέρες της παγκόσμιας show biz. Η ατμόσφαιρα θυμίζει λίγο από Μόντε Κάρλο, με ένα touch επιπλέον εξωτισμού, αλλά χωρίς το μαζικά τουριστικό hype της Copa Cabana.



Πολύ κοντά στην Punta del Este, στη γραφική Punta Ballena, βρίσκεται το Casa Pueblo (φωτό) δημιούργημα του Ουρουγουανού καλλιτέχνη Carlos Páez Vilaró, που φέρνει στο μυαλό των Ευρωπαίων τα έργα του Gaudi, και το οποίο φιλοξενεί μία γκαλερί και ένα μπαρ με εκπληκτική θέα στο απέραντο γαλάζιο του Ατλαντικού.


Άλλη μία εκδρομή που αξίζει κάποιος να κάνει, είναι αυτή στο νησάκι Isla de los Lobos, όπου ζουν μεγάλοι πληθυσμοί φώκιας και θαλάσσιου ελέφαντα. Λοιπόν όσο το σκέφτομαι η Punta μου λείπει πάρα πολύ!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου